De docenten

Sander Koning – Gitaar
Gitaardocent Sander Koning in actie

Als kind begon Sander op de accordeon, totdat hij op zijn twaalfde ‘ Like a Hurricane’ van Neil Young hoorde. Deze bleek toch lastig te spelen op de accordeon, waardoor Sander de overstap maakte naar gitaar. De rest is geschiedenis! Op de dinsdag geeft Sander Koning gitaarles op het NMI. Hij is net afgestudeerd van de Academie voor Popcultuur, is gitarist/zanger, songwriter en theatermaker en heeft het afgelopen jaar al een aantal keren ingevallen op het Noorder Muziek Instituut. Hij speelt bij muziektheatergezelschap ‘Het Kanaal’ en de indierockband ‘Vera’s Charm’. Ook geeft Sander bandcoaching bij ‘ De rijdende popschool’. Hij heeft een studio in Oost-Groningen waar hij opneemt en muziek mixt.

Wil je een proefles van Sander? Maak dan een afspraak via 050 3131194 of stuur ons een email!

Dus wil je gitaarles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.eigenwijsmuziek.nl 

Patries van Iterson – Zang
Patries van Iterson is in 1989 begonnen met de opleiding conservatorium Zang Lichte Muziek in Leeuwarden. In 1995 heeft zij in Groningen de opleiding afgesloten met het behalen van het diploma Docerend Musicus. Gedurende deze periode heeft zij in diverse formaties gezongen, van big band tot popband. In de band Don’t Feed The Animals heeft zij niet alleen als zangeres opgetreden maar ook als componist/tekstschrijver meegeschreven aan de muziek. Met deze band zijn meerdere albums uitgebracht.

Patries is niet alleen een van de docenten, maar ook samen met Erwin Java, Bas Mulder en Martien Stienstra een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.
Naast het NMI geeft Patries ook zangles op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en recenseert ze zanginstructieboeken voor de Musicmaker.

Dus wil je zangles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.patriesvaniterson.nl

Martien Stienstra – Saxofoon
Saxofoondocent Martien Stienstra in actieMartien Stienstra (Groningen 02 mei 1951) is pas op latere leeftijd begonnen met saxofoon spelen (sopraan, alt, tenor en baritonsax). Na zijn eerste band Octofoon zijn diverse bands gevolgd, zoals Noord Negen (2e bij Middelsee Jazztreffen ‘84), de Stage Band (Big band), Van ’85 t/m ’87 heeft  hij met Stardust orkest door Scandinavië getourd, Distorzio trio (met Fons Sluyter en Victor de Boo), Concerten in Forma Aktua, Noordpool Composers Orkest , Sugarboy Harry and the Race (o.a. Zwitserland en Italië), Bastards of the Universe, Bwana 3 met Rudy Lentze en Bas Mulder (Swinging Groningen Award ’93). Diverse malen op “JazzFiets toer” Twee jaar bij Harry (Cuby) Muskee, Jazzkwartet TRAZZ.

Martien nu:

Martien speelt op dit moment nog in the New DECODERZZ (met Bert Klein, George Sopacua, Rob Wattimury, Chiel Wolrich en Nikki Hirs), en nog steeds met kleine bezettingen in binnen- en buitenland.

Martien is niet alleen een van de docenten, maar ook samen met Bas Mulder, Erwin Java en Patries van Iterson een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.

Dus wil je saxofoonles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

Bas Mulder – Piano
Pianodocent Bas MulderBio:

Bas Mulder (1968) begon in 1987 zijn studie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Tijdens deze studie speelde hij in diverse bands waaronder Human Electrics/State of Soul, Jumping the Blues, Bastards of the Universe en Bwana 3 en gaf hij workshops voor de Stichting Jazz in Groningen. In 1993 ging hij, nadat hij was afgestudeerd, lesgeven aan het Music Education Centre, de voorloper van het NMI.

Bas is niet alleen een van de docenten, maar ook samen met Martien Stienstra, Erwin Java en Patries van Iterson een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.

Bas nu:

Tegenwoordig is Bas componist, arrangeur en pianist bij cabaretier Arno van der Heyden en runt hij een eigen studio, DunnDevilstudios, waarin hij voor diverse bands en opdrachtgevers muziek componeert en produceert (o.a. Ralph de Jongh, Erwin Java). Verder tourt hij met de Erwin Java band door Nederland en Duitsland.

Dus wil je pianoles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.basmulder.com en www.arnovanderheyden.nl

Christof Bauwens – (Bas)Gitaar
Gitaardocent Christof Bauwens in actieBio:

Christof begon op z’n 16e gitaar te spelen en speelde al snel rock- en popcovers in bandjes. Nadat hij z’n VWO haalde is hij achtereenvolgens Technische Bedrijfswetenschappen en Tandheelkunde gaan studeren, maar de liefde voor muziek was groter dan de drang om deze studies af te maken. In 2002 heeft hij een opleiding aan de Soundacademy in Hilversum afgerond als Sound-engineer. Christof is sindsdien professioneel musicus en is overal te vinden: van de provincie Groningen en heel Nederland tot Europa (GB, Duitsland, Zwitserland e.v.a.) en de rest van de wereld (USA, Brunei, Syrië).

Christof nu:

Al deze ervaring heeft van hem een allround gitarist met een eigen sound gemaakt. Naast het les geven (NMI en gastdocent op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden) componeert en arrangeert hij er thuis lustig op los. Momenteel speelt hij onder andere bij Vanderlinde en Erwin de Vries. Christof is sinds pakweg 2006 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je gitaarles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.christofbauwens.nl

Marcel Wolthof – Drums
Drumdocent Marcel Wolthof in actie

Bio:

Marcel Wolthof (1987, Groningen) kreeg na lang zeuren eindelijk een drumstel op z’n 13e. Hierna was het onmogelijk om hem er nog achter weg te slaan en begon hij in meerdere bands te spelen. In 2007 begon hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en talloze bands later speelt hij nu met o.a. de Erwin Java band, Hans Hannemann, Ralph de Jongh en is hij met veel plezier al een aantal jaren een van de docenten van het NMI.

Dus wil je drumles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

Douwe van der Meulen – Piano/keyboard
Piano/keyboarddocent Douwe van der MeulenBio:

Douwe van der Meulen begint op 14-jarige leeftijd met gitaarles en op 16-jarige leeftijd met pianoles. Amper 2 jaar later stort hij zich volledig op de bluespiano. Door zijn studie Compositie, Muziek- en Studioproductie aan het Prins Claus Conservatorium vergroot hij zijn muzikale horizon nog meer. Na een studiereis naar de VS is de blues niet meer uit hem weg te denken.

Douwe nu:

Momenteel houdt hij zich naast het spelen bezig met (de muziek voor) commercials, videoproducties en bedrijfsfilms. Douwe is a sinds 2009 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je piano/keyboardles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.identifyfilm.nl

Dim Junius – Drums
Drumdocent Dim Junius in actieBio:

Dim Junius komt uit een erg muzikale familie. Hij is op zijn elfde met drumlessen begonnen. De basis is gelegd bij twee onafhankelijke drumleraren. Toen hij de vooropleiding van het conservatorium volgde, is hij in veel rock ’n roll-, rhythm & blues- en rockbands gaan spelen en “schnabbelen”. The Wild Berrys was zo’n rock ’n roll band en daar speelt hij nog steeds bij. Vanaf dat moment heeft hij altijd in minimaal 4 bands tegelijk gespeeld. Zowel bands met eigen nummers als covers. Van 2001 tot 2005 speelt hij in de nederlandstalige band IsOokSchitterend. Naast optredens heeft hij veel studio-ervaring opgedaan.

Dim nu:

Op dit moment richt hij zich naast zijn werk als drumleraar en tekenaar voornamelijk op zijn band The Dino’s, maar maakt hij ook tijd vrij voor The Suitable Guys en The Wild Berrys. Dim is al sinds 2004 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je drumles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

The Wild Berrys, IsOokSchitterend.

Lucie Dekker – Zang

Bio:

Lucie Dekker is zangcoach, singer-songwriter en beeldend kunstenaar. Ze is 25 en is in 2019 afgestudeerd aan de popacademie in Enschede. Voor deze studie heeft ze een tijdje aan de PABO gestudeerd. In een tussenjaar heeft ze gewerkt als begeleider van autistische kinderen en jongeren. Zingen, pianospelen en songs schrijven geven Lucie altijd energie. Haar grote voorbeelden waren Alicia Keys, Coldplay, Muse, Room Eleven en Sia. Tijdens haar studietijd op de PABO was ze leadzangeres van de schoolband ‘The Mushrooms’, een poprock-coverband. Ze wilde graag beter leren zingen en besloot om op zangles te gaan bij Linda Molenkamp. Hier heeft ze kennis gemaakt met de zangtechniek om gezond te zingen. Nadat ze, door het aansluiten bij de Groninger Songwriter Circle, ging optreden met haar eigen songs, smaakte dit naar meer. Ze besloot te stoppen met de PABO en voor de muziek te gaan. Toch wilde ze het lesgeven niet helemaal loslaten en leek het haar heel leuk om ooit zelf zangles te kunnen geven. Ze deed auditite voor singer-songwriter aan de popacademie en werd toegelaten met een 9. Tijdens de studie heeft ze erg veel geleerd over het ambacht songwriting, muziektheorie, zangtechniek en performance. Ze heeft in verschillende bands gezeten en veel verschillende soorten muziek gemaakt; van pop tot techno en van blues tot industrial rock. Tegenwoordig maakt ze alternatieve pop, vaak met een semi-urban sound en elektronische invloeden gecombineerd met een rauwe gitaar. Haar grote voorbeelden op dit moment zijn Billie Eilish, Ariana Grande en Eminem.

(en ze heeft trouwens net een nieuw nummer uit:https://open.spotify.com/track/2eVRAkkEbrgb5i6ks3n2QR…)

Dus wil je zangles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

Mick van Heijningen – gitaar

Gitaardocent Mick van Heijningen in actie

Bio:
Mick van Heijningen is, sinds hij op zijn negende verjaardag een gitaar kreeg, bezeten van het instrument. Na de opleiding ‘Artiest Muziek’ aan de School voor de Kunsten afgerond te hebben, heeft hij afgelopen schooljaar zijn diploma aan het ArtEZ Conservatorium behaald. Deze opleiding heeft hem doen inzien dat hij, naast uitvoerend muzikant zijn, graag zijn kennis over het instrument wil delen. Tijdens zijn opleiding heeft Mick met verschillende bezettingen in verschillende stijlen gespeeld, van akoestisch duo tot bigband. Tegenwoordig is hij onder anderen op de planken te zien als gitarist in de feestband ‘Suit Up!’.
Dus wil je zangles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)
Bart Schwertmann – zang
Zangdocent Bart Schwertmann in actie
foto van Greet van Breugel

Bio:

Bart Schwertmann (48 jaar) zit ruim 30 jaar in het muzikantenvak. Hij maakte zijn debuut als zanger/bassist in de symfonische rockband ‘Galaxy’. Samen met deze band nam Bart o.a. een EP en een album op. Na een gedegen particuliere vocale opleiding besloot Bart professioneel uitvoerend als zanger door te gaan eind jaren ’90. Bart werkte samen met een keur aan (inter)nationale artiesten als backing vocalist in de studio, op tv en in theaterproducties. In 2000 verwierf Bart landelijke bekendheid door het winnen van talentshow ‘De Soundmixshow’ (voorloper van o.a. The Voice Of Holland) met een indrukwekkende vertolking van het nummer ‘Gethsemane’ uit de rockopera Jesus Christ Superstar. Als veelgevraagde studio freelancer is de stem van Bart te horen op een groot aantal producties. Ook maakt Bart nog steeds deel uit van een aantal bands, waaronder de Groningse band Vanderlinde. Bart onwikkeld zich ook als songwriter en heeft als solo artiest een aantal producties op zijn naam staan; ‘’Doing Time’’, ‘’While You Smiled Along’’, en ‘’Hol Mie Mor Vast’’. Sinds 2017 is Bart leadzanger/frontman van de legendarische symfonische rockband KAYAK (bekend van hits als; Ruthless Queen, Starlight Dancer, Wintertime e.v.a.). Het nieuwste door Bart Schwertmann ingezongen KAYAK album ‘Seventeen’ word door internationale vakpers de hemel in geprezen.

Ook volgt er een succesvolle, uitgebreide europese tour.

Het motto van Bart Schwertmann luidt; Willen is kunnen!

Dus wil je zangles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

Jessie Pietens- Secretariaat
Jessie Pietens (1992) studeerde in februari 2018 af in Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij nu de Research Master Classical, Medieval and Early Modern Studies doet. Jessie houdt zich al van jongs af aan graag met muziek bezig en heeft zelf ook les gehad op het NMI.

Voor al je vragen over lessen en roosters kun je bij Jessie en haar collega Marieke terecht. Dit kan via de mail, maar je kunt ook altijd even bellen van maandag tot en met donderdag tussen 17:30 en 21:00.

Dus zoek je gitaarles, pianoles, zangles, drumles of saxofoonles in Groningen? Maak dan snel een afspraak! 

Tel.: 050 3131194

Mail: nmi@noorder-muziek-instituut.nl

Marieke Hietkamp – Secretariaat

Marieke HietkampSamen met Jessie Pietens bemant Marieke de balie van het NMI. Maandag tot en met donderdag is altijd een van de dames aanwezig om je te woord te staan over de lessen, de roosters en voor andere NMI-vragen. Het beste kun je bellen tussen 17.30 en 21.00.

 

 

Dus zoek je gitaarles, pianoles, zangles, drumles of saxofoonles in Groningen? Maak dan snel een afspraak! 

Tel.: 050 3131194

Mail: nmi@noorder-muziek-instituut.nl