De docenten

Erwin Java – Gitaar
De docenten. Erwin Java!Bio:

Erwin Java is in 1991 afgestudeerd als docent Lichte Muziek hoofdvak Elektrische gitaar aan het conservatorium te Groningen. Hij is vanaf 1978 professioneel musicus in diverse bands, waaronder White Honey (met zangeres/presentatrice Hanneke Kappen), Herman Brood’s Wild Romance, Harry Muskee en Cuby & the Blizzards. Daarnaast heeft hij diverse werkzaamheden als studio/sessiegitarist bij Barry Hay, Bennie Jolink, Daniël Lohues, Tineke Schoemaker, Huub van der Lubbe, Jan Akkerman, Larry Carlton, Bertus Borgers, Kaz Lux, Alvin Lee, Muriel Anderson, Jan Kuiper, Habib Koitié, Hans Dulfer en vele anderen.

Erwin nu:

Sinds maart 2012 speelde Erwin met zijn nieuwe band King of the World, maar is daar in 2018 mee gestopt om zich geheel te wijden aan zijn soloproject ‘Keepin’ it Real’ met zijn eigen ‘Erwin Javaband’. Verder werkt hij mee aan de theatershows van Johan Derksen (‘Keeps the blues alive’ en ‘The sound of the blues and Americana’)

Erwin is niet alleen een van de de docenten maar ook samen met Patries van Iterson, Bas Mulder en Martien Stienstra een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.

Dus wil je gitaarles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.erwinjava.nl

Hendrik Jan de Jong – Gitaar
Gitaardocent Hendrik Jan de Jong

Hendrik Jan is gitarist en songwriter binnen NEMESEA, een Techno/ Rock band uit Groningen.
Verder speelt hij in de Gypsy Jazz formatie Nuages en is actief als pop/rock gitarist in de noordelijke regio.

Hendrik Jan is  op z’n 18e begonnen met gitaarspelen, om 2 jaar later lichte muziek aan het Conservatorium in Groningen te gaan studeren en de opleiding in 2002 succesvol af te ronden. Zijn speelstijlen variëren van Pop, Rock, Blues, Metal tot Jazz en is sinds pakweg 2011 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je gitaarles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.myspace.com/nemeseaband
www.youtube.com/nemeseaofficial

Patries van Iterson – Zang
De docenten. Zangdocente Patries van ItersonPatries van Iterson is in 1989 begonnen met de opleiding conservatorium Zang Lichte Muziek in Leeuwarden. In 1995 heeft zij in Groningen de opleiding afgesloten met het behalen van het diploma Docerend Musicus. Gedurende deze periode heeft zij in diverse formaties gezongen, van big band tot popband. In de band Don’t Feed The Animals heeft zij niet alleen als zangeres opgetreden maar ook als componist/tekstschrijver meegeschreven aan de muziek. Met deze band zijn meerdere albums uitgebracht.

Patries is niet alleen een van de docenten, maar ook samen met Erwin Java, Bas Mulder en Martien Stienstra een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.
Naast het NMI geeft Patries ook zangles op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en recenseert ze zanginstructieboeken voor de Musicmaker.

Dus wil je zangles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.patriesvaniterson.nl

Martien Stienstra – Saxofoon
De docenten. Saxofoondocent Martien StienstraMartien Stienstra (Groningen 02 mei 1951) is pas op latere leeftijd begonnen met saxofoon spelen (sopraan, alt, tenor en baritonsax). Na zijn eerste band Octofoon zijn diverse bands gevolgd, zoals Noord Negen (2e bij Middelsee Jazztreffen ‘84), de Stage Band (Big band), Van ’85 t/m ’87 heeft  hij met Stardust orkest door Scandinavië getourd, Distorzio trio (met Fons Sluyter en Victor de Boo), Concerten in Forma Aktua, Noordpool Composers Orkest , Sugarboy Harry and the Race (o.a. Zwitserland en Italië), Bastards of the Universe, Bwana 3 met Rudy Lentze en Bas Mulder (Swinging Groningen Award ’93). Diverse malen op “JazzFiets toer” Twee jaar bij Harry (Cuby) Muskee, Jazzkwartet TRAZZ.

Martien nu:

Martien speelt op dit moment nog in the New DECODERZZ (met Bert Klein, George Sopacua, Rob Wattimury, Chiel Wolrich en Nikki Hirs), en nog steeds met kleine bezettingen in binnen- en buitenland.

Martien is niet alleen een van de docenten, maar ook samen met Bas Mulder, Erwin Java en Patries van Iterson een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.

Dus wil je saxofoonles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

Bas Mulder – Piano
De docenten. Pianodocent Bas MulderBio:

Bas Mulder (1968) begon in 1987 zijn studie aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Tijdens deze studie speelde hij in diverse bands waaronder Human Electrics/State of Soul, Jumping the Blues, Bastards of the Universe en Bwana 3 en gaf hij workshops voor de Stichting Jazz in Groningen. In 1993 ging hij, nadat hij was afgestudeerd, lesgeven aan het Music Education Centre, de voorloper van het NMI.

Bas is niet alleen een van de docenten, maar ook samen met Martien Stienstra, Erwin Java en Patries van Iterson een van de oprichters van het Noorder Muziek Instituut.

Bas nu:

Tegenwoordig is Bas componist, arrangeur en pianist bij cabaretier Arno van der Heyden en runt hij een eigen studio, DunnDevilstudios, waarin hij voor diverse bands en opdrachtgevers muziek componeert en produceert (o.a. Ralph de Jongh, Erwin Java). Verder tourt hij met de Erwin Java band door Nederland en Duitsland.

Dus wil je pianoles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.basmulder.com en www.arnovanderheyden.nl

Christof Bauwens – (Bas)Gitaar
Gitaardocent Christof BauwensBio:

Christof begon op z’n 16e gitaar te spelen en speelde al snel rock- en popcovers in bandjes. Nadat hij z’n VWO haalde is hij achtereenvolgens Technische Bedrijfswetenschappen en Tandheelkunde gaan studeren, maar de liefde voor muziek was groter dan de drang om deze studies af te maken. In 2002 heeft hij een opleiding aan de Soundacademy in Hilversum afgerond als Sound-engineer. Christof is sindsdien professioneel musicus en is overal te vinden: van de provincie Groningen en heel Nederland tot Europa (GB, Duitsland, Zwitserland e.v.a.) en de rest van de wereld (USA, Brunei, Syrië).

Christof nu:

Al deze ervaring heeft van hem een allround gitarist met een eigen sound gemaakt. Naast het les geven (NMI en gastdocent op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden) componeert en arrangeert hij er thuis lustig op los. Momenteel speelt hij onder andere bij Vanderlinde en Erwin de Vries. Christof is sinds pakweg 2006 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je gitaarles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.christofbauwens.nl

Marcel Wolthof – Drums
De docenten. Drumdocent Marcel Wolthof

Bio:

Marcel Wolthof (1987, Groningen) kreeg na lang zeuren eindelijk een drumstel op z’n 13e. Hierna was het onmogelijk om hem er nog achter weg te slaan en begon hij in meerdere bands te spelen. In 2007 begon hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam en talloze bands later speelt hij nu met o.a. de Erwin Java band, Hans Hannemann, Ralph de Jongh en is hij met veel plezier al een aantal jaren een van de docenten van het NMI.

Dus wil je drumles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

Douwe van der Meulen – Piano/keyboard
Piano/keyboarddocent Douwe van der MeulenBio:

Douwe van der Meulen begint op 14-jarige leeftijd met gitaarles en op 16-jarige leeftijd met pianoles. Amper 2 jaar later stort hij zich volledig op de bluespiano. Door zijn studie Compositie, Muziek- en Studioproductie aan het Prins Claus Conservatorium vergroot hij zijn muzikale horizon nog meer. Na een studiereis naar de VS is de blues niet meer uit hem weg te denken.

Douwe nu:

Momenteel houdt hij zich naast het spelen bezig met (de muziek voor) commercials, videoproducties en bedrijfsfilms. Douwe is a sinds 2009 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je piano/keyboardles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.identifyfilm.nl

Dim Junius – Drums
Drumdocent Dim JuniusBio:

Dim Junius komt uit een erg muzikale familie. Hij is op zijn elfde met drumlessen begonnen. De basis is gelegd bij twee onafhankelijke drumleraren. Toen hij de vooropleiding van het conservatorium volgde, is hij in veel rock ’n roll-, rhythm & blues- en rockbands gaan spelen en “schnabbelen”.
The Wild Berrys was zo’n rock ’n roll band en daar speelt hij nog steeds bij. Vanaf dat moment heeft hij altijd in minimaal 4 bands tegelijk gespeeld. Zowel bands met eigen nummers als covers. Van 2001 tot 2005 speelt hij in de nederlandstalige band IsOokSchitterend. Naast optredens heeft hij veel studio-ervaring opgedaan.

Dim nu:

Op dit moment richt hij zich naast zijn werk als drumleraar en tekenaar voornamelijk op zijn band The Dino’s, maar maakt hij ook tijd vrij voor The Suitable Guys en The Wild Berrys. Dim is al sinds 2004 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je drumles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

The Wild Berrys, IsOokSchitterend.

Jasper Dijkstra – Zang
Zangdocent Jasper DijkstraJasper Dijkstra is zanger/gitarist en studeerde in 2011 af aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden, discipline zang.

Tijdens deze studie heeft hij veel opgetreden met de band KiM en Audio Adam. Daarnaast is hij een opname studio gestart (JD studio), waarmee hij mooie samenwerkingsverbanden aan gaat met te gekke singer/songwriters onder de naam JD studio Invites.

Met de alternatieve pop band Audio Adam is Jasper uitgeroepen tot ‘Serious Talent’ op radio 3fm en verzorgden zij onder andere het support van ‘Go Back To The Zoo’ en ‘Scouting for Girls’. Eind 2012 waren zij te zien in het programma ‘De Wereld Draait Door’ en sindsdien tourt de band door het gehele land. Jasper is sinds 2012 een van de docenten van het NMI.

Dus wil je zangles in Groningen? Maak dan een afspraak door te bellen met 050 3131194 of te mailen met nmi@noorder-muziek-instituut.nl  (van maandag t/m donderdag tussen 1730u en 2100u)

www.jaspermusic.nl | www.audioadam.nl

Jessie Pietens- Secretariaat
Jessie Pietens (1992) studeerde in februari 2018 af in Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij nu de Research Master Classical, Medieval and Early Modern Studies doet. Jessie houdt zich al van jongs af aan graag met muziek bezig en heeft zelf ook les gehad op het NMI.

Voor al je vragen over lessen en roosters kun je bij Jessie en haar collega Marieke terecht. Dit kan via de mail, maar je kunt ook altijd even bellen van maandag tot en met donderdag tussen 17:30 en 21:00.

Dus zoek je gitaarles, pianoles, zangles, drumles of saxofoonles in Groningen? Maak dan snel een afspraak! 

Tel.: 050 3131194

Mail: nmi@noorder-muziek-instituut.nl

Marieke Hietkamp – Secretariaat

Marieke HietkampSamen met Jessie Pietens bemant Marieke de balie van het NMI. Maandag tot en met donderdag is altijd een van de dames aanwezig om je te woord te staan over de lessen, de roosters en voor andere NMI-vragen. Het beste kun je bellen tussen 17.30 en 21.00.

Dus zoek je gitaarles, pianoles, zangles, drumles of saxofoonles in Groningen? Maak dan snel een afspraak! 

Tel.: 050 3131194

Mail: nmi@noorder-muziek-instituut.nl